25 Mayıs 2013 Cumartesi

Girişimciliğin Yol Haritası 3




     İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Fatih Akol’un girişimciliği anlattığı etkinlik 23 Mayıs Perşembe günü gerçekleşti. 



    Etkinlik Fatih Akol’un kendi yaşamından yola çıkarak anlattığı hikayelerle başladı. Genç yaşta doğru kararlar almanın getirdiklerini, yıllar sonra yeniden başladığı eğitim hayatını ve başarılarının nasıl birer birer geldiğini anlattı.

   


       Tüm etkinlik boyunca Fatih bey en çok üstünde durduğu söz; ‘’ Rüzgar olan yerde yelken aç’’ oldu. Bu sözler belki de bütün etkinliğin ve Fatih bey’in bütün başarısının anahtarıydı. Risk almanın, kendine inancın, azimin, dürüstlüğün, çok çalışmanın, donanımlı olmanın, iyi networking sahibi olmanın gerekliliklerinden bahsetti.

   İlk gelen soru eğitimin girişimcilikteki yerinin ne olduğuydu. Fatih bey için girişimcilikte eğitimin mutlak bir etkisi var. Fikrini sözel ve finansal olarak kağıda dökebilme yetisi çok önemli. İyi olan fikri iyi anlatmak, iyi deneyimlemek ve kime anlatacağın da yine önemli faktörlerden.

   İçerik ve uygulamaların dünyasında iyi fırsatların olduğunu söyleyen Fatih Akol, geleceğin nerede olduğunu araştırmanın ve ne istemediğini bilmenin çok önemli olduğunu vurguladı. ''Kişi önce kendine inanmalı. Bir iş yaparken karşı taraftan gelecek bütün soruları cevaplayabilecek yeterlilikte olmak önemli. Belki profesyonel hizmet alınabilir ama yeter ki donanımlı ve çok çalışmış olunsun.'' Bu konuyla ilgili izlememizi istediği bir videoyu gösterdi bize.


    En değerli fikirler aslında çok basittir ve bunlar doğru kişilere götürülümeli. Bu konuda hesaplanmış risk almanın önemi yadırganamaz. Girişimcilik eşit değildir sermaye diyen Fatih Akol son olarak fikri sıfırdan yaratmanın öneminin altını çizdi.
   
    Etkinlik son derece samimi ve yararlı geçti. Aramıda mütevelli heyeti başkanınında bulunduğu dinleyiciler olarak oldukça faydalı bilgiler edindik. Bu etkinliği düzenleyen Bilgili Girişimciler Klübüne de teşekkür ediyorum.
  


0 yorum:

Yorum Gönder