24 Mayıs 2013 Cuma

PRCC Sohbetleri

İsntabul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü'nün 2012 yılında başlattığı "Prcc Sohbetleri" kapmasamında üst düzey konuklar İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri ile buluştu. Prcc Sohbetlerinin konukları kurumsal şirketlerin üst düzey yöneticileriydi. Gelen konuşmacılar kurumsal iletişim departmanların kordinatörleri yada başkanları idi. İstanbul Bilgi Üniversitesi Prcc Sohbetleri kapsamın da yaklaşık 8-9 ay boyunca toplam dört konuğa ev sahipliği yaptı. Sırasıyla PepsiCO Kurumsal İletişim Müdürü Didem Şinik, T.C Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Kemal İlter, Sabancı Holding Kurumsal İletişim Müdürü Suat Özyaprak ve Doğuş Holding Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Deniz Bayel Feyizoğlu konuk olan isimlerdi.


Prcc sohbetleri kapsamın da ilk konuğumuz PepsiCo Kurumsal İletişim Müdürü Didem Şinik idi. Öğrenciler ile buluşan Şinik, kurumsal iletişim,sosyal medya ve kendi çalıştığı kurum olan PepsiCo hakkında bir takım bilgiler paylaşarak tavsiyelerde bulundu. Bulunduğu tavsiyeler arasında kurumsal iletişimin kurumun itibarini sağlamada önemli bir yere sahip olduğundan bahseden Şinik , sosyal medyanın hızla geliştiğini ve mutlaka bu konuda şirketlerin strateji hazırlaması gerektiğini savundu.




Prcc Sohbetlerin devamın da Sabancı Holding Kurumsal İletişim Müdürü Suat Özyaprak’tı. Özyaprak yaptığı konuşmada kurumsal iletişim başta olmak üzere sosyal medya ve  genç bir iletişimcinin taşıması gerektiği özelliklere vurgu yaptı. Sosyal mecra’da kurumların yediğinden daha fazla gol atması gerek söylemiyle sosyal medyanın önüne geçilemeyecek bir mecra olduğuna vurgu yapan Özyaprak bu alan da kurumların iyi bir planlama yapması gerektiğini yoksa kurumun itibar kaybının çok kolay olabileceğine dikkat çekti. Konuşmasının sonlarına doğru genç iletişimccilere ögütler veren Özyaprak bir iletişimcinin çok siyaseti bilmesi ve iyi bir müzakereci olması gerektiğini söyleyerek sözlerini noktaladı.






*Başkalarının da bu etkinliği konu alıcağını düşünürek Prcc Sohbetleri'nin sadece iki tanesini yazdım.


0 yorum:

Yorum Gönder