28 Mayıs 2013 Salı

Medya Derneği ve İstanbul Bilgi Üniversitesi-Kurumsal İletişim Yüksek Lisans Programı işbirliğinde 9 Mayıs 2013'te gerçekleştirilen "Teknoloji, Gazetecilik ve Yeni İş Modelleri" konulu panelde konuşmacı olarak değerli hocamız Yrd.Doç.Dr.Erkan Saka, Taraf gazetesi yazarı medya uzmanı Hıdır Geviş, Samanyolu Yayın Grubu Marka Direktörü Akın Emre Karagülle ve Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan yer aldılar.  


Panelin konusu, gelişen teknoloji çağında gazeteciliğin aldığı yeni "formlar", yani değişen haber alma ve haber verme alışkanlıklarıydı.  Gazeteciliğin öleceğine dair kanıyı yıkan panelde gazeteciliğin gelişen teknoloji çağına entegrasyonu tartışıldı.  Moderatörlüğünü Medya Derneği Genel Sekreteri Deniz Ergüler'in yaptığı panelde, medya alanındaki rekabetin dijital alana taşınmasından; ve bu süreçte tasarıma olan önemin artışından ve içerik farklarından bahsedildi.  

Türkiye'de gelişmekte olan dijital yayıncılığın ne yazık ki henüz başlangıç seviyesinde olduğu konuşulurken, Türkiye'nin ilk ve tek web dergisi olan "Dipnot Tv"den de bahsedildi.  Ülkemizde medya ve habercilik alanında gelişen teknolojiye daha efektif ayak uydurmanın gereklilikleri ve sağlayacağı yararlardan bahsedilirken, bir yandan da sektörden çeşitli örnekler verildi.  Aynı zamanda, paneli canlı olarak internetten yayınlanarak PUB 204 dersimizde bir ilke daha imza attık.

0 yorum:

Yorum Gönder