10 Haziran 2013 Pazartesi

PRCC Kurumsal İletişim Sohbetleri'nin Sonuncusu

2012-2013 döneminde İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Halkla İlişkiler bölümünün katkılarıyla İstanbul Bilgi Üniversitesi Kurumsal İletişim sohbetleri adı altında dört ayrı söyleşi gerçekleştirildi. Birbirinden değerli isimlerin gelip öğrencilerle deneyimlerini paylaştıkları bu söyleşilerde birbirinden deneyimli isimler konuk edildi. İlk olarak Pepsico Kurumsal İletişim Müdürü Didem Şinik'in konuk edildiği PRCC sohbetlerinin ikincisine T.C. Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Kemal İlter, üçüncü sohbete ise Sabancı Holding Kurumsal İletişim Direktörü ve Kurumsal İletişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Suat Özyaprak katıldı. Son olarak ise PRCC sonbetlerinde Doğuş Holding Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Deniz Bayel Feyizoğlu ağırlandı. 

9 Mayıs 2013 tarihinde Doğuş Holding Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Deniz Bayel Feyizoğlu ile gerçekleştirilen son PRCC sohbeti benim en çok beğendiğim ve en çok aklımda kalan söyleşi oldu. Öğrencilik yıllarından, mezuniyetine, ilk işine ve pişmanlıklarına kadar hayatına dair pek çok ayrıntıyı bizlerle paylaştı Deniz Bayel Feyizoğlu. İlk işi olan Turkcell'deki görevinden ve şuanda çalıştığı, Türkiye'nin en zengin şirketlerinden biri olan Doğuş Holding'deki görevinden bahseden Feyzioğlu, bizlerle deneyimlerini paylaştı. Çoğunlukla soru-cevap şeklinde ilerleyen söyleşi; Feyizoğlu'nun sorularımızı yanıtlamasıyla son buldu.

PRCC Kurumsal Iletisim Sohbetleri

Istanbul Bilgi Universitesi'nde yapilan PRCC kurumsal iletisim sohbetleri kapsaminda 14 Mart 2013'te yapilan ucuncu sohbetin konugu : Sabanci Holding Kurumsal İletisim Direktoru ve Kurumsal İletisimciler Dernegi Yonetim Kurulu Baskani, Suat Ozyaprak idi. Suat Ozyaprak, once kendisini tanitmis , Cnn Turk, Cnbc-e Ve Haberturkte ekonomi Gazeteciligi yaptigindan bahsetti. Dinleyicilerine oldukca zaman ayiran ve sohbet bitiminde akillarda soru isaretleri birakmayan Suat Bey, soylesisine basladiginda ilk olarak, "Kurumsal iletisimin halkla iliskiler disiplininden turemis cok genc bir is kolu oldugundan soz etti. Halkla İliskilerin Turkiye'deki gelisiminin dunyaya gore daha gec oldugunu ancak Kurumsal İletisimin gelisiminin dunyayla paralel ilerledigini de ekledi. Soylesisinde pazarlama iletisimi ve kurumsal iletisim farklarina da deginen Ozyaprak, pazarlama iletisiminin daha olculebilir sonuclar verdigini, kurumsal iletisimin ise derhal sonuc belirtti. Kendisini ve bircok kurumsal iletisimciyi ayni zamanda "iyi bir muzakereci" olarak tanitan Suat Bey, bulundugu sektorde lider konumlandirmasinin oldukca buyuk onem tasidigindan bahsederek, uygulanacaj her turlu seyin bu konumlandirmaya bagli oldugunu soyledi. Konusma esnasinda sosyal medyaya da deginen Suat Ozyaprak : " Sosyal medya bizler icin kontrol edilmesi oldukca guc bir mekan." dedi. Son olarak da sosyal sorumluluk uzmanliginin sirket iclerine girmeye baslayacagini ve sosyal medya yonetimindeki yaratici calismalarin onem kazanacagini ekledi. Genel olarak oldukca bilgilendirici ve faydali bir sohbet olup, kurumsal iletisimi detaylandiran ve isleyisi anlamamizi saglayan bir sohbet oldugunu dusunuyorum.

Bu yıl İstanbul Bilgi Üniversitesi Kurumsal İletişim Sohbetleri adı altında  dört ayrı ve birbirinden değerli söyleşi düzenledi.

Bu dört ayrı söyleşiye alanlarında oldukça uzman ve başarılı konuklar katılarak iş hayatındaki deneyimlerini, yeni oluşan sektörler hakkındaki fikirlerini paylaşarak birkaç yıl içinde mezun olacak üniversite öğrencilerine tavsiyelerde bulundular.  PRCC Kurumsal İletişim Sohbetleri ismi altında toplanan bu söyleşiler hem öğrenciler için hem de katılan konuşmacılar için oldukça faydalı ve güzel geçti. Söyleşilerden ilkine konuk konuşmacı olarak Pepsico. Kurumsal İletişim Müdürü Didem Şinik, ikincisine T.C. Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Kemal İlter, üçüncü sohbete ise Sabancı Holding Kurumsal İletişim Direktörü ve Kurumsal İletişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Suat Özyaprak ve sonuncusuna  Doğuş Holding Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Deniz Bayel Feyizoğlu katıldı. 

Benim için ise bu söyleşilere katılmak ve merak ettiklerimi alanın uzmanlarından dinlemek çok keyifliydi. özellikle her anlamda iş sektöründe oldukça beğendiğim holdingler arasında yer alan Doğuş Holding'den birinin tecrübelerini ve tavsiyelerini dinlemek çok güzel ve önemliydi bu nedenle benim için oldukça önemli geçen söyleşi son olarak yapılan ve Doğuş Holding Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Deniz Bayel Feyzioğlu'nun katılımıyla gerçekleşen  söyleşiydi. Söyleşi 9 Mayıs 2013 Santral Kampüsü'nde gerçekleşti. Deniz Bayel Feyzioğlu konuşmasına küçük bir sunum ile başladı diğer konukların aksine bu söyleşi daha çok ağırlıklı olarak soru cevap şeklinde ilerledi. Feyzioğlu Doğuş Holding ve bağlantılı olduğu markaları tanıttı ve hangi sektörlerde hizmet verdiklerini açıklayarak son yıllarda elde edilen verileri rakamlarla açıkladı. Bunun dışında Doğuş Holding olarak ileride yapması planlanan fikirlerden ve oluşumlardan bahsederek öğrencilerin sorularını yanıtladı. Kurumsal iletşimin şuanda oldukça yaygın ve kurumlar için neden bu kadar önemli olduğunu açıkladı. Kurumsal İletişim'in daha çok kurumun itibarıyla bir bütünlük oluşturduğundan bahseden Feyzioğlu öğrencilere belli tavsiyelerde de bulundu.  Kendi iş hayatından da kısaca bahseden Feyzioğlu daha önce Turkcell'de çalıştığını fakat Doğuş Holding'in onun kariyeri için farklı bir önemi olduğunu söyleyerek bu iki kurum arasındaki farklılıklardan da bahsetti. Söyleşi öğrencilerinin sorularının yanıtlanması ile sonlandı. 

1. Yaratıcı Yazarlık Sempozyumu

                                I. YARATICI YAZARLIK SEMPOZYUMU

İstanbul Bilgi Üniversitesi Yaratıcı Yazarlık Kulübü 27 Nisan'da Türkiye'nin ilk yaratıcı yazarlık sempozyumunu gerçekleştirdi.Üç oturumdan oluşan etkinlik farklı yaş ve meslek gruplarından insanların geniş katılımıyla gerçekleşti.İlk oturumda Bilgi Üniversitesi Yaratıcı Yazarlık Kulübü Üyeleri "Yaratıcı yazarlıkta ticari kaygı ve okullar arası koordinasyon" konusundaki görüşlerini beyan ettiler. Diğer yaratıcı yazarlık kurslarından farklı olarak , ücretsiz yaratıcı yazarlık atölyesi düzenlediklerini belirten kulüp üyeleri okullar arası bir koordinasyonla yaratıcı yazarlığın ticari eksenden çıkarılmasına yönelik çalışmalar yapmak istediklerini , bu nedenle gelecek dönemde yalnızca etkinliklere değil, koordinasyon çalışmalarına da ağırlık vereceklerini belirttiler.

Pınar Kür ve Gülayşe Koçak'ın katılımıyla gerçekleşen ikinci oturumda edebiyat fakültelerinin yaratıcı yazarlıkla olan ilişkisinden ve yaratıcılık kavramının kökenlerinden bahsedildi.Pınar Kür Bilgi Üniversite'sinde verdiği yaratıcı yazarlık derslerinin içeriğinden bahsederken ; Gülayşe Koçak da Sabancı Üniversitesi'nde verdiği yaratıcı yazarlık derslerinin içeriğinden bahsetti.

Murat Gülsoy ve Bülent Somay'ın katıldığı son oturumda yaratıcı yazarlıkla ilgili tartışmalara geniş yer verildi. Yaratıcı yazarlığın Fransız  ve Rus Edebiyatı'na karşı güçlü bir Amerikan Edebiyatı yaratmak için ortaya çıkıp çıkmadığı , akademide eğitiminin verilip verilemeyeceği , kursların ücretli olmasının usta- çırak ilişkisi üzerindeki etkisi tartışmalı konular arasında yer aldı.

Sonuç olarak yaratıcı yazarlığın akademide ders olarak verilmesi gerektiği , yaratıcı yazarlık ve edebiyat disiplinlerinin birbirine karşı olmadıkları aksine birbirlerini tamamladıkları , yaratıcı yazarlık öğretilemese bile, bu kursların yaratıcı okuma pratiğini geliştireceği üzerinde mutabakata varıldı.Ayrıca Bilgi Üniversitesi Yaratıcı Yazarlık Kulübü Üyeleri , düzenledikleri atölyenin her zaman ücretsiz kalacağını ve okul dışından başvuru kabul edeceklerini söylediler.
Etkinlikle ilgili linkler:







17 Mayıs tarihinde Santralistanbul’da düzenlenen 11. İstanbul Bilgi Üniversitesi Dans Festivali’nde, 12 lisenin ve Salon Dansları Dünya Şampiyonası Finalistleri Pavel Pasechnik ve Marta Arndt’ın katıldığı dans festivali düzenlendi. Dünyanın en iyi çiftleri arasında yer alan Pavel Pasechnik ve Marta Arndt performansları ile dikkatleri üzerine çekti.



Festivalde toplamda 20 gösteri yapıldı. Latin dansları,hip-hop,tango ve modern dans türlerinde, birbirinden renkli gösteriler sergilenmiştir.






Festivalde, sene boyunca yapılan antremanların sonucunda ortaya çıkan oldukça etkileyici ve eğlenceli koreografiler sunuldu. 




  

9 Haziran 2013 Pazar


İstanbul Bilgi Üniversitesi, neredeyse sonlandırdığımız 2012-1013 öğretim yılı içerisinde, İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü ve Kurumsal İletişim Yüksek Lisans Programı tarafından düzenlenen “PRCC Kurumsal İletişim Sohbetleri” kapsamında, kurumsal iletişim sektörünün 4 başarılı ismini ağırladı. Kurumsal İletişimciler Derneği’nin de desteği ile düzenlenen etkinliğe sırasıyla; PepsiCo, Türkiye, Kurumsal İletişim Müdürü Didem Şinik, T.C. Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Kemal İlter, Sabancı Holding Kurumsal İletişim Direktörü ve Kurumsal İletişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Suat Özyaprak ve Doğuş Holding Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Deniz Bayel Feyizoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Sektörün daha iyi tanınması adına gerekli tüm bilgileri veren konuşmacılar, kurumsal iletişimin derslerde öğrenilemeyecek yanlarını da iletişimci adaylarına anlatmayı ihmal etmediler. Sektörün inceliklerinin ve zorluklarının bilinmesi adına kendi anılarını da paylaşan konuklar, sohbet tadında keyifli söyleşiler gerçekleştirdiler.









PRCC Kurumsal İletişim Sohbetleri - Suat Özyaprak söyleşisi, diğer söyleşilere göre daha başarılı bulduğum ve dikkat çeken bir söyleşi oldu. Özyaprak, kendi içerisinde çelişkiler yaratmadan, katılımcıların kafalarında soru işaretleri oluşturmadan, öğretici olduğu kadar ilgi çekici de olan bir söyleşi gerçekleştirdi. Bu nedenle sizlere, Suat Özyaprak söyleşisinden ve akılda kalan önemli noktalarından bahsetmek istiyorum.



Suat Özyaprak konuşmasında, kurumsal iletişimin, halkla ilişkilerin yakın geçmişte ortaya çıkan ve gelişimini sürdürmekte olan bir kolu olduğunu vurgulayıp, bu dalın miladının 2008 yılı olduğunu belirtti ve bunun nedeni olarak, dünya genelinde yaşanan ekonomik krizi gösterdi. Özyaprak, bu kriz sürecinde kitleler üzerinde yaşanan büyük güven kayıplarının söz konusu olmasının ve kaybedilen güvenin yeniden kazanılması gereğinin kurumsal iletişimde bir patlama yarattığını vurguladı. Suat Özyaprak’ın bu konuda söylediği en çarpıcı söz, dünya genelinde 2008’den bu yana başlatılan projelerin kaybedilen bu güveni yeniden sağlamak için yapıldığı oldu.


Özyaprak, lider iletişiminin de kurumsal iletişimin bir parçası olduğuna vurgu yaparken anılarından bazılarını bizlerle paylaştı. Kendisinin, çalıştığı kurumun yöneticilerinin, katılacağı bir konferans, ödül töreni vb.‘nde oturacakları yere kadar organize etmek zorunda olduğunu ve bir keresinde, yöneticisi gelene kadar onun yerinde oturup, yerine başka birinin oturmasına engel olduğunu anlattı. Lider iletişiminin zorluklarıyla birlikte hassasiyeti ve önemine de değinen Suat Özyaprak, "kurumsal iletişimci aynı zamanda çok iyi bir müzakereci olmalıdır" diyerek sözlerine bir açıklık getirdi.


Konuşmasında sosyal medyanın kurumlar için önemini ve tehlikesini altını çizerek anlatan iletişimci, “sosyal medyada gol yememek mümkün değil ancak, yenilenden çok gol atmalısınız.” ve “sosyal medya kurumu yüceltebilir de, batırabilir de.” diyerek konunun hassasiyetini vurgulamıştır.


Bana göre, Sabancı Holding Kurumsal İletişim Direktörü ve Kurumsal İletişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Suat Özyaprak’ın söyleşisi, onun başarılı bir iletişimci olduğunun kanıtı niteliğindeydi. Bu tür söyleşilerde ünvan ve kurum anlatımı yapılan hatalar arasındadır. Özyaprak, sohbetlerin amacından sapmadan kurumsal iletişim üzerine yoğunlaştı ve keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.


İstanbul Bilgi Üniversitesi, Santral İstanbul Kampüsünde bulunan içerisinde dersliklerin bulunduğu; aynı zamanda da sanat sergilerine, sunumlara, enstalasyonlara ev sahipliği yapan Çağdaş Sanatlar Müzesi bu günlerde ünlü İranlı yönetmen Shirin Neshat'ın enstalasyonlarına ev sahipliği yapıyor. 


Shirin Neshat 1957 doğumlu; üniversite eğitimini California Üniversitesi'nde yapmış İranlı sanatçıdır. Özellikle film, video ve fotoğraf çalışmalarıyla ünlenmiştir. Neshat 'Batılı küratörlerin çok sevdiği, modern sanatlar alanında çalışan ve Doğu kültürünü iyi yansıtan'' bir kadın sanatçı olarak tanınır.
1999 yılında çektiği çift kanallı video enstalasyonu Rapture, bir süredir Çağdaş Sanatlar Müzesi'nde gösteriliyor. Rapture Türkçe'de kendinden geçme, büyük sevinç anlamlarına geliyor. Shirin Neshat ve Shoja Youssefi Azari tarafından yazılan  11 dakikalık bu çalışmanın 2 kanallı olma sebebi cinsiyet farklılıklarını bizlere göstermek. Sanat dünyasında büyük ilgi gören bu çalışmayla ilgili Ania Szremski'nin yorumlarına fNewsMagazine sayfasından ulaşabiliriz. 
Odanın solundaki ekranda kara çarşaflı kadınlar, sağında ise erkekler gösteriliyor. Başlangıçta birbirlerine karşı koşmaya başlayan kadın ve erkekler odanın içerisindeki izleyicilere çarpışacaklarmış izlenimi yaratıyor. Daha sonra iki ekran arasında sürekli bir zıtlık bizleri karşılıyor; kadınlar dururken erkekler hareket ediyor; erkekler kavga ederken kadınlar onları izliyor, zılgıt çekiyor... Sanatçı kadın ve erkeğin doğasından gelen farklılıkları İran toplumunda süregelen kadın ve erkek ayırımı ekseninde yaşatıyor.
Kadın erkek farklılığını ibadet şekilleri bazında da gösteren Neshat, karşılıklı bulunan iki ekranda gözler önüne seriyor. Benim için enstalasyonda en dikkat çeken nokta karşılıklı ekranlarda bulunan kadın ve erkeklerin sanki birbirleriyle bir etkileşim içinde oldukları izlenimini yaratması. Erkekler sanki kadınları içine sıkıştıkları tabulardan, dayatmalardan uzaklaştırmak için denize uzaklara uğurluyor. Ayrıca kadınların kara çarşaflar içinden bakan donuk gözleri beni etkileyen bir başka nokta oldu. 

Enstalasyon sırasında çektiğim birkaç kare...

Kadınlar, erkeklerin kavgasını izliyor.

Erkekler, kadınların kayığı omuzlarında taşıyışını izliyor.

Rapture'ı izlemek isterseniz uzun versiyonunun videosu;


PRCC Kurumsal İletişim Sohbetleri No:3

İstanbul Bilgi Üniversitesi bu yıl Kurumsal İletişim Sohbetleri adı altında  dört tane söyleşi düzenledi. Her sohbete sektörlerinin önde gelen firmalarının kurumsal iletişim direktörleri katıldı ve bilgilendirici sohbetlere imza atıldı. İlk sohbete Pepsico. Kurumsal İletişim Müdürü Didem Şinik, ikinci sohbete T.C. Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Kemal İlter, üçüncü sohbete Sabancı Holding Kurumsal İletişim Direktörü ve Kurumsal İletişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Suat Özyaprak ve son sohbete Doğuş Holding Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Deniz Bayel Feyizoğlu katıldı.

14 Mart 2013 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde gerçekleşen Sabancı Holding Kurumsal İletişim Direktörü ve Kurumsal İletişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Suat Özyaprak'ın katıldığı Kurumsal İletişim Sohbet'inden bahsetmek istiyorum. Özyaprak konuşmasına önce kendisi ve çalıştığı kurum olan Sabancı Holding'i tanıtarak başladı. İş hayatına gazetecilik ile başlayan Özyaprak, ekonomi muhabirliği yapmış daha sonra Dış Ekonomik İlişkiler Kurumu'nda basın danışmanı olarak görev almış. Daha sonra CNN Türk, CNBC-E ve Habertürk'te ekonomi gazeteciliği ve sunuculuğu yapmış. 2002 yılında ise MPR Halkla İlişkiler şirketinde Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunmuş. 2005 yılında Sabancı Holding'de Medya İlişkileri Danışmanı olmuş, 2006 yılından beri ise Sabancı Holding Kurumsal İletişim Müdürlüğü   


görevini sürdürmektedir. Bunların yanı sıra 2009 yılında resmi olarak kurulan Kurumsal İletişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdürmektedir. 

Özyaprak konuşmasına kurumsal iletişim kavramını açıklayarak başladı. Bir iş kolu olarak halkla ilişkiler disiplininden türemiş ve oldukça genç bir meslek olduğunu dile getirdi. Halkla İlişkiler mesleği Türkiye'de dünyada olduğundan daha geç gelişmiş olmasına rağmen kurumsal iletişim dünya ile paralel bir gelişme izlediğini belirtti. 2000'li yıllarda kurumsal iletişim birçok yeni disiplini bünyesine ekleyerek gelişimini hızlı bir şekilde sürdürmüştür. Pazarlama iletişiminde reklamcılık ve halkla ilişkilerin birbirini tamamlayarak çalışması gerektiğini vurgulayan Özyaprak pazarlama iletişimi ile kurumsal iletişimin ölçümlenmesindeki farklardan da bahsetti. Suat Özyaprak, kurumsal iletişimin çok zor ölçülebildiğini, minik bir gelişimin çok uzun sürelerde gerçekleşebileceğini belirtti. Pazarlama iletişimin daha ölçülebilir olduğunu ve derhal ölçülebilir sonuçlar verdiğini ekledi. 2000'li yıllardaki hızlı gelişme 2008 yılında yaşanan ekonomik kriz nedeniyle kurumsal iletişimin farklı bir boyuta geçmesine sebep olduğunu ve bu krizin kitleler üzerinde güvensizliğe neden olduğunu belirtti. Özyaprak: "Yaşanan krizin ardından oluşan güvensizliği ortadan kaldırmak için kurumsal iletişim önemli rol oynadı ve güven inşaası çalışmalarına başladı." dedi. Son beş yılda sosyal sorumluluk projelerinde inanılmaz bir artış olduğunu belirterek kurumların kitlelerin güvenini tekrar kazanma yolları arayışında olduğunu ekledi. "Kurumsal iletişim bir kurumun kimliğini, duruşunu segilediği platformlardan biridir" diyen Özyaprak günümüzde birçok kurumsal markanın kurumsal iletişim yöntemleri ile daha iyi bir imaj çizme çabasında olduklarını da belirtti. Kurumsal iletişimin bir iş alanı olarak da büyüdüğünü ve kurumsal iletişimin tüm iletişim kanallarının yönetildiği departman olduğunu söyledi. Lider iletişimi örneğin kurumsal iletişimin lokomotiflerinden biridir diyerek açıklamasını örneklendirdi. "Kurumsal iletişimci aynı zamanda çok iyi bir müzakereci olmalıdır" diyen Özyaprak bir iletişimcinin gündemi çok iyi takip etmesi gerektiğini vurguladı. Kriz iletişimine de değinen Özyaprak, kurumsal iletişimcilerin en önemli işlerinden birinin de kriz iletişimi olduğunu belirtti. Gelişen medya kanalları ile sosyal medyada krizleri kontrol etmenin zorlaştığından bir haberin çok hızlı şekilde yayılmasından da bahsetti. "Sosyal medya kurumsal iletişimciler için hem bir nimet hem de içinde büyük riskler taşıyor" diyerek açıklamasını destekledi. 

Genel olarak kurumsal iletişimin geçmişi ve geleceğinden söz ederek öğrencileri sektörde nelerin bekleyeceğini anlattı Özyaprak. İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrenci ve akademisyenlerinin katılımıyla gerçekleşen sohbet Suat Özyaprak'ın konuşmasını bitirmesi ile son buldu.   

6 Haziran 2013 Perşembe

PRCC Kurumsal İletişim Sohbetleri



















İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından düzenlenen PRCC Kurumsal İletişim sohbetleri etkinliğinin ilk konuşmacısı PepsiCo kurumsal iletişim müdürü Didem Şinik'ti. Yapılan etkinlikte Didem Şinik Kurumsal iletişim hakkında birçok bilgiyi dinleyiciler ile paylaşırken diğer yandan da PepsiCo Kurumsal İletişim müdürü olarak kendi tecrübelerinden bahsetti.

Yapılan etkinlik ile ilgili bilgiler;

PepsiCo Dünyada 2.en büyük şirket.

PepsiCo'nun Dünyada 200'den fazla Türkiye'de 5 adet fabrikası bulunuyor.

PepsiCo şirketi olarak tüketiciye atıştırmalık yiyecekler sunmayı hedefleyen şirket 2020 yılına kadar ürünlerinde ki tuz ve şeker oranını azalmaya yönelik hedefleri ve çalışmaları var.

Ürünlerinde kullanılan yağlar konusunda hassas davranan şirket, yağ çeşitleri konusuna özen gösteriyor.

Şirket olarak sosyal sorumluluk adına reklam yapmayıp reklama ayrılan parayı da sosyal sorumluk işlerinde kullanıyorlar.

PepsiCo müşteri memnuniyetine ve kaliteye önem veren bir şirket.

Kurumsal iletişim çalışanlarının şirket için ne kadar önemli olduğunun günümüzde ki iş verenler farkındalar.

Hangi sektör olursa olsun eğer iş yapıyorsan risk almak zorundasın. Bunu göze alıp başlamak lazım.

Odak noktaları Tüketici talepleridir.

Kurumsal iletişim çalışanlarının büyük bir çoğunluğu (%78) erkelerden oluşmaktadır.

Kurumsal İletişim mesleği görünüşte genç insanların yapmış olduğu bir iş kolu gibi gözükse de sektörde çalışanların %60, 50 yaş ve üzeri çalışan kişiler oluşturmaktadır.

Şirket olarak rakiplerinin farkında ve bilinçli çalışan bir şirket.

Sosyal sorumluluk çalışmaları dikkat çekici ve özellikle kız çocuklarının eğitimi ile ilgili olan çalışmaları.



Genel olarak yukarıda belirttiğim gibi bilgilerin paylaşıldığı sohbette birçok dikkat çekici konular üzerinde duruldu. Karşımızdaki kişi PepsiCo'nun kurumsal iletişim müdürü olmasından dolayı temsil ettiği şirketini çok güzel bir şekilde savundu. Riskli bir sektörde hizmet veren bir firma olmasına rağmen en iyi cümleler ile PepsiCo şirketini savundu ve temsil etti. Gayet güzel başarılı bir etkinlikti.


Etkinlikten Görseller:




















Detaylı Bilgi

http://www.bilgi.edu.tr/tr/haberler-ve-etkinlikler/haber/1911/prcc-kurumsal-iletisim-sohbetleri-1/

http://www.gencuniversiteli.com/prcc-kurumsal-iletisim-sohbetleri-duzenlenicek/

https://twitter.com/bilgi_pr/status/281012115479883776

/www.facebook.com/events/404313772984299/